La R.F.E.A. vol cobrar de tots els atletes populars

De tots és sapigut que a la Real Federación Española de Atletismo mai li han interessat gens ni mica els corredors populars. Únicament es fixaven en l' elit. Això no ha canviat, però sí que en els darrers temps estan duent a terme una sèrie de maniobres veient el boom de les curses de fons, únicament veient la possibilitat de fer negoci.

En la present temporada hi ha hagut 2 novetats: per una banda, l' obligatorietat que ha imposat la RFEA a tots els organitzadors que vulguin figurar al seu calendari a facilitar-los les dades de tots els corredors inscrits (fet que pensem que vulnera la llei de protecció de dades). Els que no ho han fet han quedat fora del calenari de l' Espanyola.

Per una altra banda, han creat el polèmic Carnet del Corredor, que en un principi era gratuït i només tenia que suposats avantatges. Ara s' ha destapat la trampa:

Segons la circular 161/2011 emesa per la RFEA, totes les curses que vulguin figurar al seu calendari només podran acceptar atletes amb llicència RFEA (no valdran les llicències autonòmiques), amb el Carnet del Corredor Plus (que té un cost de 9 euros anuals) o amb llicència de Dia. La nova llicència de Dia consisteix en això, en una llicència per només el dia de la competició, amb un cost de 4 euros afegits al preu de la cursa (6 en el cas de maratons).

Vaja, que el que volen el sr. Odriozola (a la foto) i companyia són que tots els atletes populars paguin d' alguna o altra manera al seu organisme: o amb la fitxa federativa, o amb el Carnet Corredor Plus o amb la llicència de dia.

Total, un impost revolucionari. Prenem com a exemple una cursa amb 5.000 inscrits: De ben segur que menys de 1.000 tenen fitxa per l' espanyola o carnet del Corredor. Doncs comptem 4.000 atletes a 4 euros cadascun: 16.000 euros per la cara cap a la RFEA. I si parlem de les curses amb més de 10.000 inscrits... ufff!!!

Clickant aquí podeu llegir la circular sencera. A la pàgina 12 trobareu la part a la que en fem referència.