Duríssimes curses de muntanya pels nostres

Els nostres tres millors corredors de muntanya a l' actualitat van prendre part diumenge passat a dues curses d' extrema duresa.

En Sergi Martín i en José Manuel Ruiz van fer la Ultra de la Volta a Montserrat. Eren 70 km. amb sortida i arribada a Collbató.

Cap dels dos no falla mai, però aquesta vegada en Jose, per primera vegada a la seva vida, va haver d' abandonar. Tot just 7 dies abans havia disputat una marató de muntanya i durant la setmana havia estat diversos dies amb febre. Lògicament sortia debilitat, però no va voler llençar la tovallola abans d' hora. Va aguantar fins el km. 56. No ha de veure això com una taca al seu historial, ni molt menys. Les seves circumstàncies personals eren molt dolentes per afrontar una prova d' aquestes característiques.

A en Sergi, en canvi, li va anar molt bé. No existeixen classificacions oficials perquè era una cursa no competitiva, però oficiosament va ser 5è amb 8h 46'26".

I a Oturia (Huesca) es va celebrar la 1ª prova de la copa d' Espanya de quilòmetre vertical. Aquesta discipilina consisteix en superar un desnivell aproximat de 1000 metres amb un recorregut màxim de 5 km. És a dir, el desnivell a superar és pronunciadíssim i sempre en pujada. I a Oturia, tal i com podeu apreciar a la foto, el terreny no era gens senzill.

Allà hi va ser en Francesc de Lanuza (a la foto). Enguany ha fitxat per l' Spiridon, un potentíssim conjunt de curses de muntanya, tot i que algunes vegades competirà també amb la samarreta dels Lluïsos. A les proves d' elit de muntanya (com aquesta) ho farà amb la d' Spiridon.

En principi en Francesc prendrà part de les 4 proves de la copa d' Espanya i a 3 de la copa del Món.

A Otúria hi havia la flor i nata espanyola de l' especialitat, que és el mateix que dir molts dels millors corredors de muntanya del món.

El santvicentí tot just disputava el 4rt km. vertical de la seva vida i "només" va poder entrar 32è amb 48'46", a 7'37" del guanyador.

Podeu veure tota la informació del km. vertical d' Oturia aquí.