Carles Castillejo i Rosa Morató, campions de Catalunya a Mataró

Gran matinal d' atletisme la viscuda aquest matí a Mataró, amb motiu del campionat de Catalunya absolut individual i per clubs en totes les categories excepte veterans. Amb un total de 1.804 atletes arribats, hem pogut disfrutar de molt bones curses.

Fins a 7 atletes olímpics (tot i la baixa a darrera hora de Reyes Estévez) s' han reunit a la capital maresmenca amb l' objectiu de lluitar pel títol català. Mai el cros mataroní havia tingut tantes estrelles juntes. Tots els "cracks" havien passat en alguna ocasió pel nostre cros excepte Gemma Barrachina i Eva Arias, però mai junts.

A la cursa sènior-promesa femenina 6 corredores s' han distanciat ben aviat de la resta: les atletes del Valencia Terra i Mar Rosa Morató, Gemma Barrachina i Eva Arias, les del Barça Judit Pla i Jacqueline Martín i Lidia Rodríguez (ISS l' Hospitalet).

A falta d' una volta s' havien despenjat Eva Arias i Lidia Rodríguez. Amb 4 corredores al capdavant, Gemma Barrachina (entrenada per José Ríos) s' ha posat a tirar de valent, enduent-se únicament Rosa Morató i quedant-se uns metres Judit Pla i Jacqueline Martín.

Al tram final Rosa Morató, la vigent sots-campiona europea de cros i, per tant, gran favorita, ha estat més forta que la Gemma i s' ha imposat amb 22'49" per 22'52 de Barrachina, entrant la Judit Pla 3ª amb 23'03", la Jacqueline Martín 4ª amb 23'25", la Lidia Rodríguez 5ª amb 23'36" i l' Eva Arias 6ª amb 23'57".

Per equips, victòria del F.C. Barcelona amb 26 punts, seguides de l' ISS l' Hospitalet amb 47 i el Medilast Sport Lleida ja amb 110.

En categoria masculina, el grup principal ha estat més nombrós en els primers compassos de la prova. A mitja cursa, però, els favorits ja ocupaven els llocs capdavanters en solitari.

Quan Carles Castillejo (C.D. Strands.com) ha volgut, ha marxat en solitari, treient uns metres a Ayad Lamdasem (Bikila) i aquest, al mateix temps, deixant José Luis Blanco (C.A. La Sansi), Mohamed Benhmarka (C.A. Blanc i Blau) i Khalid Merroune (ISS l' Hospitalet).

Al final, Castillejo ha reeditat el seu títol amb 30'34", seguit de Lamdasen amb 30'44", Blanco (30'56"), Benhmarka (30'57"), Merroune (31'03"), Àngel Mullera (C.A. Lloret la Selva, 31'19"), Jordi Comas (F.C. Barcelona, 31'29"), José Ríos (C.A. Manresa) 31'38" i Nacho Cáceres (F.C. Barcelona, 31'48").

Per equips, triomf també del Barça amb 39 punts i una gran igualtat pel sots-campionat, assolit pel C.A. Manresa amb 80, imposant-se per 1 punt al C.A. Montornés (81) i per 2 a l' ISS l' Hospitalet (82).

Volem aplaudir l' actitud dels "cracks", tan masculins com femenins, a l' arribada. Una bona pila de nens i nenes els han demanat autògrafs i fotografies sense temps a recuperar-se de l' esforç i cap d' ells ha tingut un no per resposta. Gràcies.